10 razloga zbog kojih Digital School uspjeva u Online nastavi gdje drugi gube korak?

Updated: Jun 16

Edukacija tokom ovakvih perioda zahtijeva trunku kreativnosti, kašikicu fleksibilnosti, čašu probnog rada i bokal strpljenja. Razumljivo je da se predavači mogu osjećati preplavljeno, izgubljeno ili frustrirano zbog činjenice da se nastavno okruženje naglo preselilo u digitalni svijet.


Kako bi se uloženi napori isplatili u planiranoj nastavi fokusirali smo se na kreiranje ugodnog doživljaja i dostizanje željenih ishoda učenja u skladu sa kurikulumom posebno prilagođenim online okruženju. Čak i u situaciji kada nismo u stanju nastavu izvoditi na tradicionalan način naš fokus je uvijek na ciljevima učenja.


Online nastava svakako zahtijeva još veći fokus na učenika. U nastavku možete saznati na koji način smo unaprijedili kvalitet online nastave i boljeg digitalnog iskustava usmjerenog na učenika.1. Fokusiranost na temu i uspostavljen direktan kontakt


U online okruženju direktan kontakt se vrlo brzo gubi. Kroz pripremne časove na samom početku svakog ciklusa trudimo se da se upoznamo što bolje. Instruktori imaju obavezu da od početka kreiraju osjećaj pripadnosti grupi ili timu uz prigodne početne aktivnosti gdje učenici kreću s uvodnim pitanjem ili kvizom vezanim za sebe i temu.


Potičemo interakciju, kritičko razmišljanje, stavove kroz aktivnosti povezane s temama koje bude znatiželju. Prije svakog