Programiranje za djecu i pocetnike (5).webp

PROGRAMIRANJE ZA POČETNIKE

ONLINE ili DS LAB PROGRAM: NAPREDNI
Polaznici će biti u stanju da se upoznaju sa razvojem mobilnih aplikacija i savladaju prve korake u programiranju aplikacija, igara i animacija koristeći programske jezike HTML/CSS/JS te nauče osnove kreiranja web stranica koristeći WordPress.

JUNIOR FRONT-END DEVELOPER

Ovaj nivo je namijenjen za polaznike koji su završili osnovni nivo programiranja za djecu uzrasta 7 do 15 godina ili su prethodno imali iskustva sa programiranjem za početnike.

 

Po prvi put će se susresti sa nekim od najpopularnijih profesionalnih programskih jezika te kroz individualne i timske praktične projekte steći prva programerska iskustva. Nastava je projektno zasnovana te se tokom realizacije radi na niz individualnih i kolektivnih projekata.

App Inventor

Polaznici će naučiti kako da kreiraju aplikacije za Android telefone i tablete. Naučit će kako da dizajniraju i programiraju svoje aplikacije na računaru i testiraju ih na Android uređaju ili emulatoru. Kreirat će interaktivne aplikacije koristeći različite senzore kao što su timer sensor, accelerometer sensor, proximity sensor, pedometer sensor, orientation sensor, location sensor, itd.

Također učit če o bazama podataka i kako da pohrane odnosno koriste podatke za svoju aplikaciju. Na kraju, polaznici će biti u stanju da kreiraju svoju aplikaciju.

Computer Science Discoveries (CSD HTML&CSS Basic)

Tokom ovog dijela polaznici će savladati osnovne koncepte web development-a savladavajući Hypertext Markup Language(HTML) I Cascading Style Sheets(CSS). Na kraju ovog dijela polaznici će napraviti svoj lični website.

Computer Science Discoveries (CSD - JavaScript Basic)

Tokom ovog dijela polaznici će naučiti kako da koriste JavaScript kodiranje kako bi napravili različite animacije i igrice. Polaznici će raditi na logici naprednog računarskog programiranja unaprijeđujući svoje vještine i pripremajući se za napredne Web Development projekte. Na kraju ovog dijela polaznici će biti u stanju da kreiraju svoje napredne igrice sa animacijama.

WordPress Basic

Na WordPress Basic polaznici će naučiti kako da koriste najpopularniji  Content Management System (CMS) u svijetu. 

Naučit će kako na jednostavan način mogu jednostavno kreirati i održavati blog ili website bez kodiranja. Naučit će kako da kreiraju u potpunosti funkcionalan website koristeći različite template-e i plugin-e. Naučit će kako da kreiraju različite website-ove kao što su e-commerce, portfolio, restaurant, job board, multilingual itd.

Programiranje za djecu i pocetnike (6).webp

NAPREDNI PROGRAM - I

> Uzrast 12 do 15 godina

> AppInventor-HTML-CSS-JS-WordPress

> Projektno zasnovana nastava

UPIS, POČETAK I TERMINI IZVOĐENJA NASTAVE

Upis u DS je otvoren cijele godine. 

Svi kandidati koji se prijave za jedan od dostupnih termina počinju sa nastavom kada u grupi bude optimalan broj polaznika.

Nastava se izvodi dva puta sedmično po 1h u blok terminima Pon-Sri ili Uto-Čet

Svakog petka su omogućene dodatne konsultacije koje nisu obavezujuće.

Tokom praznika ili raspusta nastava se ne izvodi.

DIREKTNE PREDNOSTI ZA DIJECU

Upoznati i shvatiti osnovne koncepte izrade aplikacija, programa, animacije, igara i web stranica.

Proširiti znanja i vještine potrebne u 21. vijeku, kao što su kreativni pristup u rješavanju problema i sl.

Kreirati zabavne projekte i učestvovati u takmičenjima sa djecom iz drugih zemalja.

Provoditi više kreativnog i korisnog vremena sa tehnologijom.

Rano usmjeravanje poslovima budućnosti.

REGISTRIRAJTE SE I OSTVARITE MOGUĆNOST DVIJE PROBNE LEKCIJE

Nudimo Vam garanciju povrata novca na svim programima tokom probnog perioda u trajanju od dvije probne lekcije.

Naša djeca iskreno vole Digital School programe. Iz ovog raloga čvrsto vjerujemo u ovo što radimo i nudimo mogućnost povrata novca.

Želite razgovarati sa našim administratorom, ostavite svoje kontakte ili nas pozovite na +387 61 92 92 90

Iskustva polaznika i roditelja

Digital School Programi New website design.png

Moje iskustvo u Digital School je super i vrlo sam zadovoljan sa školom. Profesori nam objašnjavaju jako dobro. Uče nas dobro i fino.

Vedad

Sve je super. Digital School nije me samo naučila jednostavnom kodiranju već i logičkom razmišljanju. Nastavnici su veoma dobri i zabavni. Lagano je pratiti nastavu i učiti.

Mak

Sve mi je bilo super i zanimljivo i mislim da sam dobro savladala svo gradivo. Profesori dobro objašnjavaju i imaju strpljenja.

Ružica

KURIKULUM I METODOLOGIJA

Kurikulum je u potpunosti prilagođen uzrastu polaznika te njihovim sposobnostima za praćenje gradiva. Primjena gejmificirane metodologije sa novim sistemom motivirajućeg ocijenjivanja XP bodovima uz korištenje nekoliko programskih jezika te unplug časova omogućava kontinuiran razvoj vještina. Nastava je bazirana na praktičnom radu te razvoju projekata nakon svake pređene nastavne cjeline.

Nastavno okruženje

PLATFORME

LMS - Digital School Learning System omogućava individualni pristup svakom učeniku, njihovim lekcijama i vježbama te mogućnost učestvovanja u redovnim i specijalnim aktivnostima koje organizuje škola na lokalnom i globalnom nivou.

App Inventor - Platforma koja nam omogućava da sa polaznicima radimo na razvoju mobilnih aplikacija za Android iOS koristeći veliki broj senzora i opcija koje svakodnevno koristimo na mobilnim uređajima.

HTML/CSS/JS - Koristeći profesionalne programske jezike polaznici će se po prvi put susresti sa izazovima programiranja u tekstualnom formatu.

WordPress - Od razvoja ideje, njenog testiranja do razvoja potpuno funkcionalne osnovne web stranice

Projekti

INDIVIDUALNI & TIMSKI

Nastavni proces je projektno zasnovan tako da polaznici po završetku svakog nivoa kreiraju individualni projekat koji treba da obuhvati sve elemente koje su prethodno savladali. Projekti se pohranjuju na LMS platformu i bivaju evaluirani od strane instruktora.

Također, isti princip se primjenjuje na timskim projektima gdje polaznici stiču prva iskustva u timskom radu kroz razvoj zajedničkih projekata.

Pogledajte i ostale programe

PROGRAMMER JUNIOR

1.png

Trajanje: Jedna akademska godina

1.png

Uzrast: 7 do 15 godina

1.png

Intezitet: 2 puta sedmično do 80 minuta

1.png

Grupa: 8 do 18 djece

1.png

Mogućnosti: Online ili učionica

PROFESSIONAL PROGRAMMING

1.png

Trajanje: Jedna akademska godina

1.png

Uzrast: 16 do 18 godina

1.png

Intezitet: 2 puta sedmično do 80 minuta

1.png

Grupa: 8 do 18 djece

1.png

Mogućnosti: Online ili učionica