top of page
2.jpg

Fantastični svijet aplikacija i web dizajna

UZRAST
12 - 15
MODEL
Online

Polaznici će biti u stanju da se upoznaju sa razvojem mobilnih aplikacija i savladaju prve korake u programiranju aplikacija, igara i animacija koristeći programske jezike HTML/CSS/JS te nauče osnove kreiranja web stranica koristeći WordPress.

NIVO
Napredni
TRAJANJE
10 mj. / 64NČ
2xsedmično ili blok čas 1x sedmično
CIJENA
109 KM/mj.
App Development
Websites
Creativity
Game Dev
Animation

O programu

Ovaj nivo je namijenjen za polaznike koji su završili osnovni nivo programiranja za djecu uzrasta 12 do 15 godina ili su prethodno imali iskustva sa programiranjem za početnike.

 

Po prvi put će se susresti sa nekim od najpopularnijih profesionalnih programskih jezika te kroz individualne i timske praktične projekte steći prva programerska iskustva. Nastava je projektno zasnovana te se tokom realizacije radi na niz individualnih i kolektivnih projekata.

Po završetku ovog jednogodišnjeg ciklusa djeca stiču certifikat Junior Front-End Developer i spremni su za Python za početnike (12-15) gdje radimo uvod u profesionalno programiranje kroz Game Development.

Junior Front-End Developer

Kreiranje aplikacija sa senzorima

Korištenje baza podataka

Korištenje alata i izrada animacija

Osnove kreiranja web stranica

Razvoj mobilnih aplikacija

 

Polaznici će naučiti kako da kreiraju aplikacije za Android telefone i tablete. Naučit će kako da dizajniraju i programiraju svoje aplikacije na računaru i testiraju ih na Android uređaju ili emulatoru. Kreirat će interaktivne aplikacije koristeći različite senzore kao što su timer sensor, accelerometer sensor, proximity sensor, pedometer sensor, orientation sensor, location sensor, itd.

Također učit će o bazama podataka i kako da pohrane odnosno koriste podatke za svoju aplikaciju. Na kraju, polaznici će biti u stanju da kreiraju svoju aplikaciju.

kurs programiranja
kurs programiranja

Computer Science Discoveries (CSD HTML&CSS Basic)

Tokom ovog dijela polaznici će savladati osnovne koncepte web development-a savladavajući Hypertext Markup Language (HTML) i Cascading Style Sheets (CSS). Na kraju ovog dijela polaznici će napraviti svoj lični website.

Computer Science Discoveries (CSD - JavaScript Basic)

Tokom ovog dijela polaznici će naučiti kako da koriste JavaScript kodiranje kako bi napravili različite animacije i igrice. Polaznici će raditi na logici naprednog računarskog programiranja unaprijeđujući svoje vještine i pripremajući se za napredne Web Development projekte. Na kraju ovog dijela polaznici će biti u stanju da kreiraju svoje napredne igrice sa animacijama.

kurs programiranja

Osnove razvoja web stranica

Na WordPress Basic polaznici će naučiti kako da koriste najpopularniji  Content Management System (CMS) u svijetu. 

Naučit će kako na jednostavan način mogu jednostavno kreirati i održavati blog ili website bez kodiranja. Naučit će kako da kreiraju u potpunosti funkcionalan website koristeći različite template-e i plugin-e. Naučit će kako da kreiraju različite website-ove kao što su e-commerce, portfolio, restaurant, job board, multilingual itd...

Na koji način realizujemo redovnu (online ili učioničku) nastavu?

kurs programiranja

Djeca se povezuju online na LMS platformu ili dolaze u učionicu te imaju priliku raditi sa instruktorom i ostalom djecom.

kurs programiranja

Zajedno sa instruktorom prate projektno zasnovanu nastavu sa gejmificiranom metodologijom.

programiranje za djecu

Sumiraju lekciju i pripremaju se za sljedeću temu. Dobijaju zaduženja za kompletiranje zadataka na platformi.

kurs programiranja

Koriste vrijeme za učešće u aktivnostima Digital School kuća, koriste stečene vještine i rade zadaću.

2.jpg

Želite li da vaše dijete kreira nešto slično ovome?

Kontaktirajte nas i ostvarite mogućnost dvije probne lekcije

Nudimo vam garanciju povrata novca na svim programima tokom probnog perioda u trajanju od dvije probne lekcije.

Želite razgovarati sa našim administratorom, ostavite svoje kontakte ili nas pozovite na +387 61 92 92 90

Free Demo Class - Napredni

Free Demo Class Nap I

ISKUSTVA POLAZNIKA I RODITELJA

2.jpg

Moje iskustvo u Digital School je super i vrlo sam zadovoljan sa školom. Profesori nam objašnjavaju jako dobro. Uče nas dobro i fino.

Vedad

Sve je super. Digital School nije me samo naučila jednostavnom kodiranju već i logičkom razmišljanju. Nastavnici su veoma dobri i zabavni. Lagano je pratiti nastavu i učiti.

Mak

Sve mi je bilo super i zanimljivo i mislim da sam dobro savladala svo gradivo. Profesori dobro objašnjavaju i imaju strpljenja.

Ružica

KURIKULUM I METODOLOGIJA

Kurikulum je u potpunosti prilagođen uzrastu polaznika te njihovim sposobnostima za praćenje gradiva. Primjena gejmificirane metodologije sa novim sistemom motivirajućeg ocijenjivanja XP bodovima uz korištenje nekoliko programskih jezika te unplug časova omogućava kontinuiran razvoj vještina. Nastava je bazirana na praktičnom radu te razvoju projekata nakon svake pređene nastavne cjeline.

Nastavno okruženje

PLATFORME

LMS - Digital School Learning System omogućava individualni pristup svakom učeniku, njihovim lekcijama i vježbama te mogućnost učestvovanja u redovnim i specijalnim aktivnostima koje organizuje škola na lokalnom i globalnom nivou.

App Inventor - Platforma koja nam omogućava da sa polaznicima radimo na razvoju mobilnih aplikacija za Android iOS koristeći veliki broj senzora i opcija koje svakodnevno koristimo na mobilnim uređajima.

HTML/CSS/JS - Koristeći profesionalne programske jezike polaznici će se po prvi put susresti sa izazovima programiranja u tekstualnom formatu.

WordPress - Od razvoja ideje, njenog testiranja do razvoja potpuno funkcionalne osnovne web stranice

Projekti

INDIVIDUALNI & TIMSKI

Nastavni proces je projektno zasnovan tako da polaznici po završetku svakog nivoa kreiraju individualni projekat koji treba da obuhvati sve elemente koje su prethodno savladali. Projekti se pohranjuju na LMS platformu i bivaju evaluirani od strane instruktora.

Također, isti princip se primjenjuje na timskim projektima gdje polaznici stiču prva iskustva u timskom radu kroz razvoj zajedničkih projekata.

ISTRAŽITE NAŠE PROGRAME I NJIHOVE PREDNOSTI

Odaberite program po vašem izboru i prethodnim iskustvima djeteta te  iskoristite priliku za dva besplatna demo časa.

PROGRAMMER JUNIOR

DS Instruktori.png

INTENZITET: 2XSEDMIČNO

IZVOĐENJE: ONLINE ili UČIONICA

JUNIOR FRONT-END DEVELOPER

2.png

INTENZITET: 2XSEDMIČNO

IZVOĐENJE: ONLINE

JUNIOR PYTHON DEVELOPER

3.png

INTENZITET: 2XSEDMIČNO

IZVOĐENJE: ONLINE

JUNIOR BACK-END DEVELOPER

4.png

INTENZITET: 2XSEDMIČNO

IZVOĐENJE: ONLINE

bottom of page