MAPA DIGITAL SCHOOL 1.png

Međunarodna škola programiranja za djecu i mlade 7 do 18 godina

Improvise > Code > Overcome

USA > MEXICO > GERMANY > TUNISIA > BIH > SLOVENIA > MACEDONIA > KOSOVO > HONK KONG > MOROCCO >

Digital School Website Edukacija-3.png

Dio globalne zajednice budućih super junaka!

Digital School je privatna kompanija za edukaciju djece i početnika (7-18 godina) u programiranju i tehnologiji.

 

S motom "IMPROVISE-CODE-OVERCOME" naša vizija je  da naučimo i unaprijedimo vještine i znanja kod djece i mladih neophodne za uspjeh u današnjem i budućem svijetu, gdje će svaka profesija biti povezana s digitalnim vještinama.

 

Glavni fokus Digital School je usmjeren na podučavanje programske logike, tako da se budući programeri mogu veoma brzo osamostaliti i prilagoditi  bilo kojem programskom jeziku koji će trebati koristiti u budućnosti.

 

Dok studenti uče programske vještine koje im omogućavaju da razvijaju softverske proizvode kao što su aplikacije i web stranice, oni također uče kritičko razmišljanje i vještine rješavanja problema, koje su vrlo važne za prilagođavanje brzo promjenjivim trendovima u tehnologiji, kao i u životu općenito.

 

Digital School predstavlja danas jednu od najvećih međunarodnih grupacija za edukaciju djece i mladih iz oblasti programiranja i tehnologije. Franšize digitalnih škola danas djeluju na velikom broju lokacija i to Njemačkoj, SAD-u, Makedoniji, Meksiku, Hong Kongu, Maroku i Tunisu. U regionu JI Europe djelujemo u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Kosovu i Makedoniji.

 

Digital School je akreditovan od strane AKK, i ovlašten za izdavanje certifikata sa nazivom "Junior Programmer".

Digital School - Adria

BiH -  Uskoro: Srbija - Hrvatska - Crna Gora

U Bosni i Hercegovini smo prisutni od 2018. godine i do sada je kroz našu školu prošlo nešto više od 650 djece kroz standardne programe ili druge aktivnosti koje redovno organizujemo u cilju promoviranja značaja programiranja za uspješnu budućnost. 

 

Pored učioničkog modela, od 2020. godine smo implementirali naprednu platformu za online edukaciju po najvišim tehnološkim standardima i prilagođenoj metodologiji te smo ponosni na činjenicu da radimo sa djecom iz cijele Bosne i Hercegovine.

 

Uskoro se otvaraju nove lokacije u Srbiji, Hrvatskoj i Crnoj Gori.

 

Edukaciju izvode certifikovani instruktori sa iskustvom uz primjenu najviših standarda kada je u pitanju programiranje. Roditeljima je omogućeno praćenje napretka polaznika i podrška administratora tokom cijelog perioda školovanja.

6.png

Upoznajte Digital School Tim!

Adis About.png
Inga About.png

Prof. Adis Dučić

CEO

Inga Juričev

Senior Administrator

Zakažite termin sa našim administratorom

Ukoliko želite saznati više informacija o našem programu, terminima i načinu izvođenja edukacije, naš administrator će zakazati vrijeme za razgovor na kojem možete dobiti sve potrebne informacije.