Untitled design.png

Programiranje je posao budućnosti

Djeca obožavaju igranje igrica ili mobilne aplikacije. Međutim, to znači da je njihova izloženost mnogo duža od onoga što želimo i u osnovi to predstavlja pasivan način korištenja tehnologije. Kao roditelji trebamo omogućiti djeci da svoje prirodno interesovanje za digitalne medije pretvore u aktivnosti produktivnog učenja i razvoja vještina koje će trebati u budućnosti. Savladavajući programiranje djeca će postepeno od digitalnih konzumera postajati digitalni kreatori. Programiranje je postalo fundamentalna vještina u današnjem svijetu i baš kao što je slučaj sa čitanjem, pisanjem i stranim jezicima, najbolje je početi u što ranijoj dobi.

PREDNOSTI PROGRAMIRANJA U RANOM UZRASTU

Prilagođeno djeci i mladima shodno uzrastu i predhodnim iskustvima

Kreiranje tehnologije i timski rad predstavljaju budućnost u kojoj će živjeti mlade generacije. Ukoliko vaše dijete iskazuje zanimanje za igrice i tehnologiju uopšteno, odnosno želite upisati srednju školu ili fakultet tehničkog smjera onda je Digital School pravo rješenje.

Pridružite se jednom od naših kurseva i steknite znanja i vještine neophodne za bolju budućnost i snalaženje u digitalnom svijetu koji nas okružuje. Kroz kreiranje aplikacija, igrica i multimedije budite u korak sa vremenom! Digital School Tim sa svojim iskustvom, metodologijom i dostupnim resursima, u proteklim godinama potaknuo maštu i brobudio želju za učenjem i razvojem vještina kod preko 5000 djece.

Pridružite nam se u kreiranju bolje budućnosti!

Digital School Programi 2.png

Djeca i početnici 7 do 15 godina

Učenje programiranja za uzrast od 7 do 15 godina počinje od samih osnova. Prva godina programa sastoji se od četiri faze. Prva tri nivoa koriste CODE.org platformu, dok se u četvrtoj fazi koristi Scratch platforma. Kroz ove četiri faze djeca će imati priliku da uče iz prilagođenog kurikuluma Digitalne škole, te će imati priliku savladati sve programske koncepte, logiku programiranja, opšta znanja o tehnologiji, računarima i metode rješavanja problema u programiranju.

Zabrinuti ste da vam djeca gube previše vremena sa tehnologijom?

Činjenica je da djeca koriste tehnologiju svakodnevno i sve u mlađoj dobi. Zamislite da imate mogućnost usmjeriti njihovu pažnju u razvoj vještina koje će im trebati u budućnosti. Prije svega deset godina pet najtraženijih zanimanja današnjice nisu imala ni naziv. Digital School pomaže djeci da prepoznaju i istražuju svoje prednosti i talente još od rane dobi. Također, razvija njihove vještine, umjesto da ih prepušta rutini, ostavljajući ih zbunjene u životu sa vještinama koje nisu tražene u dobu kojem žive.

Digital School Programi 3.png

Ovaj nivo je namjenjen za polaznike koji su završili osnovni nivo programiranja za djecu uzrasta 7 do 15 godina. Tokom ovog nivoa djeca će naučiti kako da programiraju svoje 3D igre kroz prilagođeni nastavni plan koji je razvila Digitalna škola na Microsoft platformi pod nazivom Kodu i Stencyl te da se upoznaju sa osnovama razvoja Android aplikacija koristeći MIT APP Inventor. Takođe, upoznat će se sa osnovama izrade web stranica koristeći WordPress.

Djeca i početnici 12 do 15 godina

Programirajte svoju budućnost i upišite srednju školu ili fakultet IT smjera

Želite upisati srednju školu ili fakultet IT smjera? Sigurno ste čuli dosta informacija o različitim programskim jezicima i sve vam zvuči veoma komplikovano. Programiranje za početnike vam može osigurati da savladate osnovne principe i logiku rješavanja problema u programiranju. Danas se tehnologija mijenja veoma brzo i sa njom popularnost različitih programskih jezika. Digital School program sa multidisciplinarnim pristupom osigurava da da budete spremni na izazove i promjene koje donosi digitalna budućnost.

Digital School Programi 4.png

Ovaj nivo znanja namenjen je polaznicima uzrasta od 16 do 18 godina. Nastavni plan i program za ovaj nivo je napredniji od prethodnih koji su posvećeni i prilagođeni mlađim uzrastima. Kroz ovaj program, polaznici su u stanju da nauče logiku programiranja, programske koncepte i napreduju kroz učenje profesionalnih programskih jezika kao što su HTML, CSS i JavaScript.

Mladi i početnici 16 do 18 godina