4.png
girl-2.png

PYTHON ZA POČETNIKE

PROGRAM:NAPREDNI / ONLINE ili DS LAB
Djeca i mladi sa osnovnim predznanjem u programiranju mogu savladati osnove najpopularnijeg programskog jezika Python i rano steći vještine potrebne za uspjeh u digitalnom svijetu koji ih očekuje.

JUNIOR PYTHON DEVELOPER

Python je programski jezik s brojnim prednostima: jedan je od najčešćih jezika koji se koristi u industriji, predaje se na većini IT fakulteteta. Za razliku od drugih programskih jezika Python se može koristiti za gotovo svaku svrhu. Na primjer, Python je alat koji želite koristiti u nauci kada se koristite velikim bazama podataka te se također koristi za razvoj web stranica, algoritama za autonomne automobile, letjelice i videoigre.

 

Ovaj program je namijenjen polaznicima koji imaju osnovna prethodna iskustva u programiranju. Polaznik bi trebao poznavati osnovne koncepte kao što su varijable, uslovi i sekvence kako bismo ga mogli naučiti pisati kod na programskom jeziku odraslih.

 

Tokom programa radit će na projektima i razvijati igre koristeći Python. U prvoj polovici programa djeca stvaraju jednostavne igre kako bi usvojila pojmove i temelje na novom jeziku. Druga polovica posvećena je programiranju složenih igara, tijekom koje će vaša djeca koristiti alate za dizajn i razvijati digitalne proizvode prema visokim standardima.

DOSTUPNI TERMINI

DIREKTNE PREDNOSTI ZA DJECU

Upoznati i shvatiti osnovne koncepte i pojmove kao što su: parametri, uslovi, varijable i sl.

Proširiti znanja i vještine potrebne u 21. vijeku, kao što su kreativni pristup u rješavanju problema i sl.

Kreirati zabavne projekte i učestvovati u takmičenjima sa djecom iz drugih zemalja.

Provoditi više kreativnog i korisnog vremena sa tehnologijom.

Rano usmjeravanje poslovima budućnosti.

REGISTRIRAJTE SE I OSTVARITE MOGUĆNOST DVIJE PROBNE LEKCIJE

Nudimo Vam garanciju povrata novca na svim programima tokom probnog perioda u trajanju od dvije probne lekcije.

Naša djeca iskreno vole Digital School programe. Iz ovog raloga čvrsto vjerujemo u ovo što radimo i nudimo mogućnost povrata novca.

Želite razgovarati sa našim administratorom, ostavite svoje kontakte ili nas pozovite na +387 61 92 92 90

Programiranje za djecu 2.webp

ISKUSTVA POLAZNIKA I RODITELJA

Moje iskustvo u Digital School je super i vrlo sam zadovoljan sa školom. Profesori nam objašnjavaju jako dobro. Uče nas dobro i fino.

Vedad

Sve je super. Digital School nije me samo naučila jednostavnom kodiranju već i logičkom razmišljanju. Nastavnici su veoma dobri i zabavni. Lagano je pratiti nastavu i učiti.

Mak

Sve mi je bilo super i zanimljivo i mislim da sam dobro savladala svo gradivo. Profesori dobro objašnjavaju i imaju strpljenja.

Ružica

KURIKULUM I METODOLOGIJA

Polaznici će se upoznati sa sintaksom, terminologijom, bibliotekama i osnovnim programskim konceptima jezika Python. Koristit ĆE IDLE kao integrirano okruženje za razvoj i učenje dok kreiraju različite vrste igara i aplikacija. Tokom razvoja ovih projekata učenici će naučiti kako da rade različite crteže koristeći Python turtle biblioteku, kako čitaju i pišu datoteke, kako kreiraju algoritme koji šifriraju i dešifriraju poruke, kako kreirati igru memorije te kako kreirati igru oblika itd.

Nastavno okruženje

PLATFORME

LMS - Digital School Learning System omogućava individualni pristup svakom učeniku, njihovim lekcijama i vježbama te mogućnost učestvovanja u redovnim i specijalnim aktivnostima koje organizuje škola na lokalnom i globalnom nivou.

IDLE - Svaka instalacija Pythona dolazi s integriranim okruženjem za razvoj i učenje, koju skraćeno nazivamo IDLE ili čak IDE. Ovo je aplikacija koja pomaže da efikasnije pišemo kod. Iako postoji mnogo IDE-ova koje možete izabrati, Python IDLE je vrlo jednostavan, što ga čini savršenim alatom za programere početnike.

Projekti

INDIVIDUALNI & TIMSKI

Nastavni proces je projektno zasnovan tako da polaznici po završetku svakog nivoa kreiraju individualni projekat koji treba da obuhvati sve elemente koje su prethodno savladali. Projekti se pohranjuju na LMS platformu i bivaju evaluirani od strane instruktora.

Također, isti princip se primjenjuje na timskim projektima gdje polaznici stiču prva iskustva u timskom radu kroz razvoj zajedničkih projekata.

ISTRAŽITE NAŠE PROGRAME I NJIHOVE PREDNOSTI

Odaberite program po vašem izboru i prethodnim iskustvima djeteta te  iskoristite priliku za dva besplatna demo časa.

PROGRAMMER JUNIOR

teenager.png

INTENZITET: 2XSEDMIČNO

IZVOĐENJE: ONLINE ili UČIONICA

JUNIOR FRONT-END DEVELOPER

girl-3.png

INTENZITET: 2XSEDMIČNO

IZVOĐENJE: ONLINE ili UČIONICA

JUNIOR PYTHON DEVELOPER

girl-2.png

INTENZITET: 2XSEDMIČNO

IZVOĐENJE: ONLINE ili UČIONICA

JUNIOR BACK-END DEVELOPER

boy.png

INTENZITET: 2XSEDMIČNO

IZVOĐENJE: ONLINE ili UČIONICA