top of page
Search
  • Writer's pictureDigital School Tim

Najbolji pokloni za programere!

Updated: Aug 11, 2022

Vrijeme je praznika, i dok vaša djeca gledaju "Sam u kući", vi razmišljate kako će ih Djed Mraz obradovati ove godine. Kupovina poklona može biti prava muka, posebno kada ne znate šta pokloniti voljenoj osobi. Na svu sreću programere je moguće obradovati raznim darovima. Kako bismo vam dali malo inspiracije, sastavili smo listu sa najidealnijim poklonima koje možete darovati programerima.


1. Časovi, kursevi, radionice i kampovi


Raspitajte se i provjerite postoji li određena oblast vještina na kojoj je vaš poklonoprimac želio raditi, programeri često imaju specifična polja interesa. Sjajno mjesto za početak vaše pretrage bilo bi u Digital School gdje nudimo prilagođene časove i sezonske kampove koji podučavaju programiranje od osnovnog do profesionalnog nivoa uključujući i posebne programe. Trenutno traju prijave za Winter Camp 2022 koji je potpuno besplatan!


2. Računarska oprema


Pod uslovom da ste se malo raspitali i znate šta je nekome potrebno, možete im nabaviti bilo šta, od nove tastature do ažuriranog softverskog paketa, pa čak i do potpuno novog monitora ili računarskog sistema! Postoje hiljade izbora kada su u pitanju manji predmeti poput tastature, miša ili slušalica. Programeri obično paze na svoju opremu pa su čistači za tastaturu i ekran također dobra opcija, kao i ostala oprema koja će učiniti njihove kompjutere dugovječnim. Ovdje imate priliku uzeti nešto što će se zaista koristiti svakodnevno.


3. Odjeća


Vjerovali ili ne, i odjeća je odlična opcija. Postoje tone košulja i dukseva koje sadrže zabavne šale, igre riječi i reference koje samo programeri mogu razumjeti, a obično su savršeni pokloni. Osim toga, ovo mogu biti zabavne i jeftine ideje za poklon za svakog programera!


4. Namirnice i ironične šolje


Hrana je uvijek odličan poklon. Razmislite o “energetskoj kutiji” punoj zdravih grickalica kako bi im se umovi i prsti pokrenuli. Ako ne znate koja bi hrana bila pogodna za programere, pročitajte naš blog. Iako šolje možda nisu samo za kafu, sigurno ih je zabavno imati za kasnonoćne sesije kodiranja. Neobična šolja govori mnogo u malom pakovanju!


Nadamo se da smo vam barem malo pomogli pri odabiru savršenog poklona za vašeg programera. Svi smo poprilično preplavljeni obavezama za vrijeme praznika, ali se sav taj stres i panika isplati kada ugledamo osmijeh na licima naših najmilijih dok otvaraju poklone.


180 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page