Programiranje za djecu i početnike

Updated: Jun 16

Postoji mnogo razloga i prednosti zbog kojih bi programiranje trebalo biti visoko na listi vaših prioriteta. Posebno ako želite uspjeh u karijeri ili životu za sebe. Danas živimo u totalno drugačijem svijetu od onog prije svega desetak godina i trend digitalizacije nastavlja sve većom brzinom. Važno je napomenuti da pet najtraženijih zanimanja današnjice prije 10 godina nisu imala ni naziv! Zamislite sebe u narednih 10 godina. Gdje želite biti i koje su vam vještine potrebne? Sigurni smo da će programiranje biti jedan od izbora vaših prioriteta.
Postoji mnogo načina da naučite da programirate i svaki uključuje puno učenja i rada. Međutim, činjenica je da je proces značajno lakši ukoliko se sa učenjem programiranja počne veoma rano i uz adekvatan program prilagođen uzrastu. Veoma često imamo situacije da se nude kursevi i programi zasnovani samo na jednoj platformi ili programskom jeziku bez savladavanja osnovnih programskih koncepata i logike. Takav pristup ne daje željene rezultate i kod početnika se stvara uvjerenje da je programiranje previše zahtjevno te da ga mogu savladati samo gikovi što je  daleko od realnosti.


Motivi su različiti


Neko želi da započne programersku karijeru, dok je nekome programiranje samo koristan dodatak vještinama u drugoj oblasti. Ima i onih koji ga uče kako bi mogli da se upišu u srednju školu ili fakultet IT smjera, pokrenu vlastiti biznis, razviju igicu, mobilnu aplikaciju ili automatizuju neki dosadan posao.

Digital School osigurava da steknete osnovne i razvijete napredne vještine i resurse bez obzira koji je vaš cilj. Pored resursa koji vam mogu biti korisni, trudili smo se da za svaku od faza objasnimo i kakvo je stanje u BiH, šta poslodavci očekuju, kao i kakve poslove možete da nađete.

Kako koristiti ovaj vodić