Utorkom 15 Jun - 10 Aug 2021 u 17:30h | Hour of Code - Online

Hour of Code Free - Online

Hour of Code predstavlja besplatan jednosatni uvod u informatiku, osmišljen da približi djeci i mladima “kod” odnosno programiranje, te da pokaže da bilo ko može da nauči osnove, proširi znanja i vještine u polju IT-ja.
Hour of Code Free - Online

Time & Location

Utorkom 15 Jun - 10 Aug 2021 u 17:30h
Hour of Code - Online

About the Event

Hour of Code predstavlja besplatan jednosatni uvod u informatiku, osmišljen da približi djeci i mladima “kod” odnosno programiranje, te da pokaže da bilo ko može da nauči osnove, proširi znanja i vještine u polju IT-ja. Svako dijete treba da ima priliku unaprijediti svoja znanja iz informatike. Na taj način se najbolje njeguju vještine za rješavanje problema, logike i kreativnosti. Ukoliko se počne rano sa edukacijom iz ove oblasti, djeca će imati dobre osnove za razvoj karijere u 21 stoljeću.

Gejmificirani koncept učenja koji praktikujemo, osigurava edukaciju na zabavan i interaktivan način. Djeca će biti u prilici da se susretnu sa osnovnim informatičkim pojmovima, te koristeći platformu Code ispišu prvih 75 linija koda.

Učešće: Obavještenja o terminima izvođenja pratite na našoj web stranici, Digital School Facebook Page ili Instagramu.

Registracija: Zainteresovani ili roditelji mogu potvrditi prisustvo koristeći tab u nastavku ili to uraditi putem telefona na broj 061 92 92 90.

Tickets
Price
Quantity
Total
  • Besplatni čas programiranja
    BAM 0
    BAM 0
    0
    BAM 0
TotalBAM 0

Share This Event