top of page

Obavijest o zaštiti djece na internetu

Digital School je razvila i upravlja, mrežnom platformom za učenje djece koja će steći vještine potrebne za uspjeh u budućnosti kroz prilagođene, i napredne metode učenja („Usluga“) .

> Informacije koje prikupljamo od djece i načini na koje ih koristimo

Od djece prikupljamo sljedeće podatke u svrhe objašnjene u nastavku:

Tijekom našeg poziva s roditeljem, uz dozvolu roditelja, možemo razgovarati s djetetom kako bismo dobili informacije u vezi s djetetovim nivoom znanja i vještina kako bismo procijenili njegovu / njezinu prikladnost za određeni nivo kursa.

 

Kao odgovor na tehničku ili korisničku podršku djeteta, možemo dobiti informacije za identifikaciju djeteta kao upisanog učenika (kao što su njegovo ime i prezime), kao i tehničke informacije u vezi sa računarskim uređajem koji djete koristi kada je u interakciji sa Uslugom. To može uključivati ​​vrstu uređaja i operativni sistem te IP adresu uređaja. Ove informacije koriste se u svrhu tehničke podrške i internog rada i administracije Usluge.

 

Koristimo kolačiće i druge trajne identifikatore da bismo identificirali dijete kao pojedinca upisanog u Uslugu.

 

Kada se dijete prijavi u online učionicu, od njega se traži da navede e-mail adresu. Ista se koristi samo u svrhu internog rada i administracije Usluge.

 

Kada se dijete prijavi na online učionicu, od njega se traži da navede ime ili nadimak. Uneseno ime ili nadimak predstavljen je svim ostalim učesnicima tokom lekcije i prikazan je na snimljenom snimku lekcije.

 

Po izboru djeteta, ono može unositi poruke chata u chat okruženje lekcije, koje se predstavlja svim ostalim učesnicima tokom lekcije. Kada dijete govori tokom lekcije, sve što kaže čuju i svi drugi učesnici tokom lekcije, te se snimci lekcija sakupljaju.

 

Kad dijete tokom nastave predstavlja svoje zadatke, njegov feed web stranice ili dijeljenje ekrana predstavljaju se svim ostalim učesnicima lekcije tijekom lekcije i prikupljaju u snimljene snimke lekcije.

 

Po izboru djeteta, ono može dodati sliku profila na svoju stranicu profila u Usluzi. Slika se koristi samo u svrhu održavanja stranice profila djeteta. Kao roditelj možete djetetu blokirati učitavanje slike profila putem nadzorne ploče postavki privatnosti na našem sistemu upravljanja učenjem (LMS).

 

Po izboru djeteta, ono može objaviti postove na forumu tečaja. Pored toga, dijete može prenijeti datoteke u zajedničko okruženje. Sadržaj takvih postova, otpremanja i mentalnih mapa, koji mogu sadržavati lične podatke, određuje dijete koje objavljuje. Objave, prenosi i mape uma koriste se u svrhu kursa. Imajte na umu da kao roditelj djetetu možete blokirati mogućnost objavljivanja na forumu tečaja putem nadzorne ploče postavki privatnosti na našem sistemu upravljanja učenjem (LMS).

 

Dijete dobija e-mail adresu i telefonski broj instruktora kursa i administratora. Kada dijete komunicira s instruktorom kursa, ono ili ona mogu odabrati osobne podatke koji se tiču ​​njega, po njihovom izboru. Te se informacije koriste samo u svrhu podučavanja i administracije kursa.

 

Informacije o pohađanju djeteta za kurs i informacije o gledanosti djeteta za materijale sa tečaja. Ove informacije koriste se samo za podučavanje i administrativne svrhe.

> Omogućavanje djetetu da lične podatke učini javno dostupnim

Dijete može učiniti dostupnim lične podatke ostalim učesnicima kursa u sljedećim slučajevima:

 

Ime djeteta, njegove poruke chata s lekcijama, feed web kamere, dijeljenje zaslona i glasovni feed, kako je gore objašnjeno. Oni su prikazani svim učesnicima lekcije tokom lekcije i nakon nje, pristupanjem snimljenim snimkama lekcije.

 

Slika profila koju dijete dodaje na svoj profil na Usluzi (ako se to ne blokira putem nadzorne ploče postavki privatnosti roditelja).

 

Objave koje je dijete objavilo na forumu tečaja (ako im to nije blokirano putem nadzorne ploče postavki privatnosti roditelja).

 

Datoteke koje je dijete prebacilo u zajedničko okruženje tečaja.

> Kome otkrivamo informacije koje prikupljamo od djece

Informacije navedene gore u „Omogućavanje djetetu da učini lične podatke javno dostupnim“ se odnose na učenike koji su učesnici kursa ili lekcije.

> Roditeljska prava u vezi sa informacijama koje prikupljamo od djece

Kao roditelj možete pregledati ili izbrisati lične podatke djeteta. Također možete odbiti da dozvolite dalje prikupljanje podataka o djetetu, u tom slučaju ćemo ukloniti vaše dijete sa tečaja i blokirati ga da učestvuje u tečaju.

Da biste ostvarili neko od ovih prava, kontaktirajte nas putem bilo kojeg od dolje navedenih kanala.

> Kontaktirajte nas

Možete nas kontaktirati na: info@digitalschool.ba ili telefon +387 61 92 92 90

> Obavjest efektivna sa danom 04.01.2021

bottom of page