top of page

Acerca de

programiranje-za-djecu.webp

HOUR of CODE - FREE

Coding is Our Super Power
U vrijeme kada budu završavali fakultet, naša djeca će živjeti u jednom totalno različitom svijetu od današnjeg. Tehnologija se razvija takvom brzinom da većina poslova koja će postojati u 2030. danas još nema ni ime. Omogućimo im da budućnost dočekaju sa vještinama i znanjem koje će im osigurati uspjeh.

Predstavlja besplatni zabavni čas programiranja sa gejmificiranim pristupom, osmišljenim da na zabavan i interaktivan način djeci približi kod, odnosno programiranje, te da pokaže da bilo ko može da nauči osnove, proširi znanja i vještine u polju IT-ja.

Djeca sve više neproduktivnog vremena provode sa tehnologijom. Postoji način kako da njihovo interesovanje usmjerite u boljem pravcu te ih zainteresujete za jedno od najtraženijih poslova budućnosti.

HoC se realizuje u saradnji sa Ministarstvom za odgoj i obrazovanje te JU OŠ Kantona Sarajevo. Djeca će se upoznati sa prednostima poziva programera te uticaja na njihovu budućnost. Koristeći koncept vizuelnog programiranja, upoznaju se sa osnovnim terminima i konceptima te rješavanjem 20 zadataka ispisuju prvih 75  linija koda.

Zabavni čas programiranja se realizuje u opremljenim kabinetima za informatiku u osnovnoj školi koju pohađa djete.

Hour of Code se realizuje u vannastavno vrijeme po završetku redovne nastave i terminima koji će biti prethodno usaglašeni sa JU OŠ u kojoj se realizuje ova aktivnost.

From 0>2 Super Hero

JU OŠ Kantona Sarajevo - Maj & jun 2022.
Skender Kulenović.png

JU OŠ

Skender Kulenović

3.png

JU OŠ

Osman Nuri Hadžić

1.png

JU OŠ

Aleksa Šantić

4.png

JU OŠ

Isak Samokovlija

400+

UČESTVOVALO

30.750

LINIJA KODA

7

LOKACIJA

Želite saznati nešto više o nama, našim programima, rezultatima načina na koji radimmo sa djecom ili ishodima školovanja, možete iskoristiti jedan od linkova i otkriti zbog čega 

bottom of page