Acerca de

Programiranje za djecu.webp

NAŠA FORMULA ZA USPJEH

Online & DS Lab programiranje za djecu i početnike

Mora biti zabavno!

Svjesni smo činjenice da je najvažniji faktor za uspjeh naših programa edukacije u programiranju, iskustvo koje mora biti zabavno i izazovno kako bi djeca bila motivisana tokom cijelog perioda školovanja. Obezbjeđujemo im  kreativno okruženje uz razvoj praktičnih vještina te kontinuiranu podršku na njihovom putu ka budućem zvanju Junior Programmer. Tokom edukacije koristimo različite platforme ali prvenstveno kao alate kako bi shvatili osnovne koncepte i logiku programiranja te bili u stanju da se lakše prilagođavaju bilo kom programskom jeziku sa kojim se mogu susresti. Stečene vještine kroz koncept vizuelnog programiranja će primjenjivati razvijajući induvidualne i timske projekte jednostavnih 2D igrica ili aplikacija nakon čega prelaze na tekstualno programiranje koristeći popularne programske jezike. Instruktori primjenjuju poseban pristup i način podrške u radu koji osigurava da kroz niz zadataka i pitanja polaznici sami dolaze do zaključaka i rješenja. Na ovaj način se osiguravaju bolji rezultati i angažovanost polaznika u nastavi.

Iskustvo & prilagođavanje

Naš koncept je rezultat niza godina uspješnog rada i praćenja trendova u edukaciji djece i mladih sa posebnim akcentom na uticaj tehnologije na buduće potrebe za digitalnim vještinama. Naši instruktori znaju na koji način raditi sa djecom i mladima kako bi savladali nove i kompleksne koncepte u programima koji su kreirani da motivišu  polaznike  te osiguraju praktične i mjerljive rezultate  učenja. Naš krajnji cilj je da polaznike uvedemo u svijet tehnologije na način prilagođen njihovom uzrastu, ishod toga je njihova snalažljivost i uspješnost u digitalnoj budućnosti prema kojoj idu.

Efektivno: Daje konkretne rezultate

Kroz naše programe je do sada prošlo više hiljada polaznika u cijelom svijetu, ekstremno talentovanih mladih programera koji su svoj prvi kontakt sa programiranjem imali u Digital School. Aplikacije, igre, online i DS Lab programi će vas sigurno oduševiti. Prijavite svoje dijete već danas i omogućite mu da se pridruži hiljadama uspješnih polaznika u savladavanju vještina programiranja u inspirativnom okruženju kako bi spremno dočekali digitalnu budućnost i bili uspješni u njoj.

Objašnjenja su bila sjajna, drago mi je što sam upoznala drugare iz mog razreda kao i što sam radila zanimljive izazove, kao i lekcije. Bilo mi je lijepo i drago što sam bila dio ovog razreda i škole za mene je ovo bilo prelijepo iskustvo.

Lana

“Super i zanimljivi časovi, ništa nije bilo puno teško. Prezadovoljan sam što nas DS uvodi u programiranje na jako zanimljiv način.

 

Hvala Vam puno!”

Dino

Meni je bilo super zabavno i puno sam naučio tokom dosadašnjeg školovanja bilo je veoma zanimljivo. Naučio sam dosta stvari i preporučio bih svima da se upišu u Digital School!

David

ISTRAŽITE NAŠE PROGRAME I NJIHOVE PREDNOSTI

Odaberite program po vašem izboru i prethodnim iskustvima djeteta te  iskoristite priliku za dva besplatna demo časa.

Upoznajemo djecu sa svijetom IT-ja. Digital School edukativna platforma omogućava širok izbor programa prilagođenih uzrastu od razvoja igara do aplikacija i web stranica.

Podučavamo djecu kritičkom razmišljanju, kreativnosti, timskom radu i prezentacijskim vještinama to jest onim koje će im trebati za bilo koji izazov u budućnosti.

Projektno zasnovana nastava omogućava da djeca kroz izradu individualnih i timskih projekata steknu praktična znanja i vještine.

Biti član jedne od četiri kuće u okviru Digital School i boriti se za njihove boje skupljajući XP bodove je posebno uzbuženje za djecu. Imaju se priliku družiti i sarađivati sa djecom iz ciljelog svijeta

Svaki program uključuje posebnu dozu zabave i takmičarkog duha. Djeca imaju priliku osvajati bedževe za ispoljene rezultate i zalaganje te ostvariti ideje za svoje projekte.

ISTRAŽITE NAŠE PROGRAME I NJIHOVE PREDNOSTI

Odaberite program po vašem izboru i prethodnim iskustvima djeteta te  iskoristite priliku za dva besplatna demo časa.

PROGRAMMER JUNIOR

baby-2.png

INTENZITET: 2XSEDMIČNO

IZVOĐENJE: ONLINE ili UČIONICA

JUNIOR FRONT-END DEVELOPER

baby-3.png

INTENZITET: 2XSEDMIČNO

IZVOĐENJE: ONLINE ili UČIONICA

JUNIOR PYTHON DEVELOPER

python.png

INTENZITET: 2XSEDMIČNO

IZVOĐENJE: ONLINE ili UČIONICA

JUNIOR BACK-END DEVELOPER

code-2.png

INTENZITET: 2XSEDMIČNO

IZVOĐENJE: ONLINE ili UČIONICA